Психолог-сексолог Тетяна Славіна у програмі «Головне питання з Борисом Бронштейном» висловилася про зміну прізвища у шлюбі.

На думку психолога, якщо для жінки важливе її прізвище (наприклад, у неї є свій бізнес і прізвище – це бренд), то вона може взяти прізвище чоловіка, що буде зазначено в документах, але продовжувати вести бізнес під своїм прізвищем.

«Це відповідальність і вибір кожного. Якщо це гармонійні стосунки, то тоді це вирішується в діалозі в парі. І все, тоді це взагалі не є проблемою. Переходиш на прізвище, береш подвійне прізвище, залишаєш своє прізвище... Це вибір кожного і вибір у стосунках», - говорить експерт.

А ось якщо чоловік наполягає на тому, щоб дружина взяла його прізвище після весілля, тоді жінка сама повинна прийняти своє рішення – йти йому назустріч чи ні. У той же час Славіна зазначила, що якщо чоловік ставить жінці ультиматум «будеш на моєму прізвищі або взагалі нічого не буде», то про гармонійні стосунки не може бути й мови.

«Для мене тут просто питання діалогу і питання дорослості і усвідомленості пари. Якщо діалог в парі є, то можна вирішити все», - резюмувала психолог.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що адвокат розповіла, яке покарання понесе кривдник за сімейне насильство.

Також Знай.uа повідомляв, що психолог назвала причину великої кількості розлучень на карантині.