Кладеш свої кошти на депозит, декларуєш, сплачуєш податок, але чи не виявиться наступного року, що цей податок – щорічний? У програмі «Суть подій» із журналісткою Любов’ю Завальнюк експерт з соціальної політики Андрій Павловський розповів про це детальніше.

«В нашій країні абсурд полягає в тому, що влада фактично примушує людину до подвійного оподаткування», - стверджує гість програми. Він пояснює, що людина, заробляючи гроші на роботі, платячи з них податки, поклавши їх на депозит і сплативши податок ще й за це, тепер повинна заплатити ще 5%.

Отже, Павловський підсумовує, що влада хоче забрати в українців двічі: спершу якусь частину із зарплати, а тоді і з грошей в банку за саме, по суті, їхнє існування. Водночас експерт зауважує, що відсоток за депозит може бути нижчим, аніж відсоток за податок.

У такому разі, підкреслює він, українці просто перестануть працювати з банківською системою через її невигідність. Павловський повідомляє, що тепер від банків вимагається самостійно доповідати податковим органам все про своїх клієнтів.

«Тепер у людей проблема покласти гроші в банк, якщо ви приносите більше відповідної суми, то банківські працівники з вас всі жили витягнуть, щоб принести купу різних довідок», - зазначає експерт. Він робить висновок, що замість довгого процесу доведення легальності своїх коштів люди оберуть залишити гроші просто на руках.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Нагадуємо, Павловський заявив, що МВФ виступає проти будь-яких податкових амністій.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Павловський розповів про монетизацію субсидій.