У програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» політичний аналітик Андрій Золотарьов припустив, що британський есмінець у Чорному морі – не більше, аніж провокація, яка мала розсердити Росію.

«Вперше за довгий час корабель Британського флоту виявляється близько до інциденту, який на повній підставі можна віднести до збройного», - зазначає гість програми.

Він також додає, що в цій ситуації могли би постраждати моряки і тоді наслідки були би значно серйознішими.

Золотарьов розповідає, що для британського есмінця біля кримського узбережжя можна знайти лише дві причини. Як пояснює експерт, перша причина – це нанесення візиту задля розкриття радіолокаційної системи оборони півострова, а друга – провокація, яка мала би розсердити Росію.

Принагідно він повертається до теми саміту в Женеві. «У багатьох виникли підозри, що позиція Байдена здається м'якшою по відношенню до Росії, ніж очікували. З рук Байдена, які послабшали, прапор підхоплює Британія», - стверджує Золотарьов.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також він додає, що позиція Великобританії щодо Криму відома: він не російський. Водночас аналітик зауважує, що подібні речі відбуваються в Чорному морі регулярно, а на основі цього він робить такий висновок: Британія бере ініціативу і приєднується до геополітичної гри.

Нагадуємо, Золотарьов розповів, що значить Разумков на політичній арені.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Ялі розповів, навіщо Росії США у Нормандському форматі.