Нацкорпус на своєму офіційному сайті вимагає звіту від ДБР у зв’язку з заявою Зеленського в ефірі телеканалу 1+1 в ефірі Наталі Мосейчук щодо «справи вагнерівців».

«Такими своїми діями Зеленський фактично поставив хрест на довірі до перших осіб держави з боку українського народу та іноземних партнерів, а також зганьбив роботу українських спецслужб», - йдеться у прес-релізі на офіційному сайті Нацкорпусу.

У своєму блозі керівник Нацкорпусу Андрій Білецький зазначив, що такі дії Зеленського могли бути викликані бажанням випередити Лукашенка, який може висвітлити власну ситуацію з вагнерівцями, яка не буде вигідна українській владі.

«На становище Лукашенка, який порушив домовленості й, нібито, зрадив Зеленського, це все вже ніяк не вплине. Тому Зеленський вирішив перекласти відповідальність за зрив операції на Бацьку», - підкреслив у своєму блозі Андрій Білецький.

Як зазначено на офіційному сайті Нацкорпусу, також існує інша версія – Зеленський хотів, за словами Нацкорпусу, відвести звинувачення від керівника ОП Андрія Єрмака.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Найімовірніше, причиною такої заяви є також бажання Зеленського виправдати свого найближчого соратника, керівника Офісу Президента Єрмака, якого від самого початку називали чи не головним винуватцем зриву спецоперації», - зазначено на сайті Нацкорпусу.

Андрій Білецький у себе в блозі зазначив, що такі дії українського уряду демотивують українські спецслужби, а саме співробітників, які були здатні виконувати подібні затриманню вагнерівців завдання.

«Крім того, це свідоме визнання може нашкодити відносинам не лише зі США, але й утримає спецслужби інших дружніх до нас держав від співпраці з Україною. В умовах війни з Росією це вкрай шкідливо, особливо враховуючи й так велику кількість «вагаючихся» партнерів», - підкреслив Білецький у блозі.

На думку Нацкорпусу, це зізнання має змусити слідчих ДБР розпочати слідчі дії щодо можливих протиправних дій з боку державної влади та причини висвітлення секретної інформації по справі вагнерівців.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Білецький і Кривонос представили план щодо повернення окупованих територій.

Раніше на Знай.ua Нацкорпус анонсував презентацію плану щодо деокупації та реінтеграції