Сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» розповів, чи будуть потрібні школи в майбутньому, якщо людство перейде на онлайн-освіту.

«Школи залишаться потрібними, тільки вони докорінно змінять свою суть. Школи досі залишаються дисциплінарним закладом, який не змінився за останні 200-300 років. Тобто як 100 років тому діти сиділи за партами, зараз так само в основному діти сидять за партами», - говорить експерт.

Він нагадав, що слово «школа» походить з давньогрецької мови, і означає «дозвілля».

За його словами, на даний момент школа виконує дві функції:

1) підготовка дитини до дисциплінарного суспільства

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Дитину привчають до того, що в майбутньому житті вона повинна підкорятися дисциплінарному суспільству. Пофіг, що ти хочеш насправді. Після школи вона повинна піти на завод, працювати за верстатом, виточувати все життя деталі... Більше не існує того суспільства, до якого школа досі продовжує готувати дітей», - підкреслює Толкачов.

2) відстійник для дітей, батьки яких не знають, що з ними робити

«Тобто батьки дітей народили, а далі «потрібне якесь особисте життя, треба працювати...». Віддали дитину в школу, і далі нехай школа займається дитям», - сказав футуролог.

Він додав, що в Україні була ідея випускати дітей зі школи раніше – наприклад, в 14-15 років, але батьки виявилися до цього не готові.

«Батьки зацікавлені в тому, щоб відтягнути болючий момент вирішення питання вступу дитини до вишу. Тому чим довше тримають дитину, тим знімається певна проблема у батьків з голови», - резюмував Толкачов.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Чаплига заявив, що освітня система деградує.

Також Знай.uа повідомляв, що Толкачов розповів, чому українці не щасливі.