Перехід людської цивілізації на новий рівень розвитку для багатьох обертається кризою сенсу. Як розв'язати цю проблему? Свою думку з цього приводу в програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює мислитель і громадський діяч, філософ, футуролог і юрист Олексій Толкачов.

«Я можу здатися цинічним, але вважаю, що буде певний природний відбір. Якщо людина настільки примітивна, щоб не знайти, навіщо жити далі, то вона накладе на себе руки. З іншого боку, буде залишатися інтелігенція, інтелектуальна еліта, у якої вистачить свідомості, щоб послухати 90-хвилинний Другий концерт Рахманінова для фортепіано з оркестром. Більшість молоді, якої вистачає тільки на півтори хвилини, не подужає концерт Рахманінова. А хтось подужає, і зможе тлумачити про такі речі, які незрозумілі більшості тіктокерів. Є ймовірність, що нинішнє захоплення примітивізмом зійде. Може статися розшарування суспільства на більш психічно зрілих людей і на плебс», - припускає футуролог.

На його думку, таке соціальне явище, як плебс, було завжди – і, ймовірно, завжди буде.

«Можливо, з'явиться свого роду соціальна циганщина. Ці люди будуть красуватися своїми «ролексами», але інтелектуальні люди залишаться – напевно, їх буде близько п'яти відсотків, як і зараз. І вони будуть з насмішкою дивитися на це масове захоплення споживанням. Сподіваюся, що вони будуть і управляти масою», - говорить Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він заявив, що Донбасу вигідно повернутися до складу України.

Також Толкачов наголосив на важливості власного флоту для України.