Український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лібертаріанець, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Говори про майбутнє» розповів, як історично Європа ставиться до Росії. За його словами, Росія відстала від норм цивілізованого світу, тому Європа ще з давніх часів Росію перевиховує.

«Європа перевиховує Росію ще з часів Івана Грозного. Це дикий цар, який вбивав, опричнину ввів, страшно себе поводив, а з іншого боку цивілізована Європа, яка перебувала в стадії майже індустріалізації. Тобто на зовсім іншому рівні розвитку, вільна торгівля процвітала, і вже тоді вони дивилися на Росію як на дику країну з дикими царями», - зазначив Балашов.

За словами Балашова, з тих часів мало що змінилося, тому що пропорція відсталості Росії від європейських країн залишилася колишньою.

«Москва живе, безумовно, комфортним шикарним життям, користуються також смартфонами, комп'ютерами і машинами, але в цілому країна ще не живе за всіма демократичними нормами, тому у них затримався Путін на 20 років», - підкреслив Балашов.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як зазначив експерт, через відсталість від демократичних норм Заходу в Росії відстає політика, що призводить Росію до маргінальних, як для 21-го століття, рішень. Балашов має на увазі претензії на території сусідніх країн, «брязкання» зброєю, тощо.

Нагадаємо, Знай.ua публікував думку Балашова про СРСР: Він був не життєздатний, він не міг вижити.

Раніше на Знай.ua Балашов назвав формулу успішного бізнесу.