Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів, як Кремль відреагував на санкції проти російських громадян і компаній. За його словами, Кремль заявив, що цим Україна показала неготовність до зустрічі Путіна і Зеленського.

«Продовження традиційних санкцій відносно російських компаній і громадян було негативно оцінено в Кремлі. Правда, ми іншого й не очікували, але подається в дуже цікавому контексті. Прессекретар Путіна Пєсков сказав, що введення цих санкцій розцінюється Кремлем як відмова від зустрічі між Зеленським і Путіним», - зазначив Бортник.

За словами експерта, мова йде про ту зустріч, по відношенню до якої нас годували обіцянками ще місяць тому. Як зазначив Бортник, протягом 2-3 місяців нам розповідали, що ось-ось відбудеться ця зустріч.

«Ці санкції проти російських громадян Кремль подає як неготовність України конструктивно вести діалог про що-небудь. Перш за все, цікаво те, що санкції були введені проти керівництва Газпрому – Міллера, з ким в 2019 році Вітренко і Кулеба підписували нові транзитні угоди», - розповів Бортник.

Як зазначив політолог, на ці санкції Кремль відреагував, заявивши, що це зменшує ймовірність зустрічі Путіна і Зеленського, але перспектива даних переговорів і так була незначна, а чути було тільки обіцянки.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Президент України говорив, що все ж зустріч з Путіним готується, що ця зустріч потрібна і може позитивно вплинути на україно-російські відносини, хоча дуже важко визначити порядок денний для цієї зустрічі. Зрозуміло, що Росія не хоче говорити про Крим і Донбас, а президент не може зустрічатися з Путіним і не говорити про ці теми, тому що в Україні його запитають, що відповів Путін на тему Криму і Донбасу», - підкреслив Бортник.

Нагадаємо, Знай.ua публікував слова Бортника, що Зеленський і його команда вибудовують вертикаль до самого низу – до регіонального рівня.

Раніше для Знай.ua Бортник розповів, як Північний потік-2 вплине на газотранспортну систему України.