Політолог Руслан Бізяєв у програмі Любові Завальнюк «Суть подій» розповів про боротьбу за газову галузь в Україні. За його словами, через це влада не приділяє належної уваги ціноутворенню.

«Триває політична боротьба за контроль над газовою галуззю України – це і облгаз, доставка газу і забезпечення політичної підтримки цих процесів. Все набагато складніше, ніж боротьба за керівництво Нафтогазу», - зазначив Бізяєв.

За словами експерта, боротьба за керівництво Нафтогазу – це вершина айсберга, а глибинні процеси, які зараз відбуваються, в тому числі і з наповненням сховищ газом, нам не показують.

«На наступний опалювальний сезон це питання обходиться лихим кавалерійським маневром. З огляду на динаміку зростання цін на вуглеводні в світі, необхідно було займатися цим питанням приблизно навесні, а у нас пішли іншим шляхом: у нас вирішили поміняти керівництво Нафтогазу і прищемити Фірташа, давши сигнал іншим гравцям на цьому ринку», - підкреслив політолог.

Як зазначив експерт, влада в останню чергу зайнялася ціноутворенням, попередньо провівши деякі акції, які ніяк не вирішують питання наступного опалювального сезону. Бізяєв розповів, що до Верховної Ради було внесено проєкт закону, згідно з яким будуть посилені вимоги і полегшені дії колекторів щодо повернення заборгованостей по ЖКГ.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікувала слова Бізяєва, що холодна війна в будь-який момент може перейти в гарячу стадію.

Раніше на Знай.ua Бізяєв заявив, що конфлікт на Донбасі знаходиться дуже близько до заморожування