Суть всіх пенсійних реформ за останні 10 років у намаганні підвищити пенсії, але жодна з них не досягла навіть мінімальних результатів. Такою думкою поділився експерт з соціальної політики та економіки Олег Пендзин з журналісткою Любов’ю Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Тому що не в реформах справа, а справа в наповненні Пенсійного фонду за рахунок податків. І якщо 40% людей не платять податки, а на одного працюючого приходиться більше ніж один пенсіонер, то які б не придумували варіанти з накопичувальними системами, з індексаціями все одно не буде вистачати грошей», - підкреслив він.

Пендзин сказав, в додаток до того, МВФ та Європейські кредитори наполягають на витраченні грошей з бюджету відповідно до його фактичного наповнення, тому треба шукати механізми зменшення дотацій до Пенсійного фонду, який не можливо постійно дотувати.

«Найголовніша проблема усіх пенсійних реформ полягає в тому, що вони з сухої ганчірки намагаються витиснути краплину вологи. Починати будь які реформи пенсійної системи, яка існує за рахунок оподаткування працюючих громадян, враховуючи, що 40% економіки знаходиться в тіні, означає прирікати будь-які новації на програш. Придумали накопичувальну пенсійну систему, але вона одразу уперлася в реалії української економіки», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Загороднього, що потрібно розуміти, що НАТО зараз – це міф.

Також раніше Загородній розповідав, що нам наші шановні європейські партнери виносять мозок за якісь копійки.