Футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, як змінюється спосіб мислення зараз, і з якими проблемами людство зіткнеться в майбутньому.

"У нас змінюється на даний момент сам спосіб мислення. І діти, ті, яким зараз навіть 15-18 років, вони зовсім по-іншому мислять. Кажуть про кліпове мислення, говорять про складнощі утримання уваги на якийсь інформації. "Тік-ток" насправді — це грандіозний винахід, в який, я більш ніж впевнений — незабаром перейдуть новинні агентства. Тому що формат подачі інформації в рамках півтори хвилини", - сказав Олексій Толкачов.

Він зазначив, що таким чином людина зможе швидко перемикатися між новинами і вибирати те, що їй цікаво.

"Є, звичайно, ймовірність, що ми починаємо жити по верхах. Тобто, ми не копаємо вглиб. Є проблема того, що не вистачає теоретичних якихось знань, щоб звіряти спожиту інформацію з реальністю. Це створює ціле поле для маніпуляцій. Але, з іншого боку, саме такий формат споживання інформації створює саме широкий світогляд не тільки у дітей, але і у дорослих", - додав футуролог.

За його словами, це дозволяє людям бути більш широкими фахівцями.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"У нас є постійний доступ до безмежної кількості інформації. З чим проблема реальна буде — це з психологічним вигоранням. Наш мозок може справлятися з великим масивом інформації, наша психіка не готова до такого світу. І в цьому контексті, на мою думку, одним із викликів майбутнього насправді будуть не ті завдання, які ставили ООН в цілях тисячоліття. Вони говорили про подолання голоду, злиднів, екологічних викликів. Мені здається, що одним із ключових викликів майбутнього буде психічна втома людини. Коли вже в 35-40 років людина не буде розуміти, навіщо їй далі жити", - сказав Олексій Толкачов.

Він зазначив, що в такому віці людина вже буде пересичена і матиме дефіцит сенсу життя. Це може призводити до збільшення кількості суїцидів в майбутньому.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів, якою буде зброя майбутнього.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Толкачов заявив, що в майбутньому держави стануть непотрібними.