Наступні п'ять років Україна може ще не вступити в НАТО, в зв'язку з цим потрібно міняти нашу формулу безпеки. Таку тему підняв український дипломат Олександр Чалий у програмі «Романенко Бесіди» з експертом з міжнародної та внутрішньої політики Юрієм Романенком.

«Візит Байдена почався із зустрічі G7, а закінчився самітом Путін-Байден і тому ми повинні брати весь набір цих зустрічей. Плюс для України був дуже важливий саміт НАТО, де ми очікували побачити принаймні надання Україні ПДЧ і більш-менш чітких, ясних орієнтацій, коли зможемо стати членами НАТО», - розповів він.

Чалий сказав, що Україна чітко отримала «Ні» по ПДЧ і не отримала жодної відповіді про стратегічне планування, коли ми могли б стати членами НАТО. Відповідно, вважає він, на сьогодні ми маємо два результати, перший це те, що у відносинах з НАТО ми отримали дуже чітку відповідь і в наступні п'ять років Україна членом НАТО не буде.

«Друге це те, що ми отримали в цьому контексті дуже потужне щеплення, мені здається, що, коли були квітневі події і Росія зосередила дуже велике угрупування своїх військ на кордоні з Україною, то на старті цього процесу у вищої політичної еліти і громадян України було очікування, що в цей раз, якщо щось станеться, нам допоможуть», - підкреслив він.

Чалий вважає, якби відбулася ескалація конфлікту в квітні, ми один на один залишилися б з РФ.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

«Україна останніми роками будувала свою формулу безпеки на тому, що ми будемо членами НАТО, а сьогодні, розуміючи, що мінімум п'ять років ми там не будемо, потрібно все переосмислювати», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куси, що ніхто нікого не злив, Україну не здали і за нашою спиною не домовилися.

Також раніше Куса заявив, що наступні півроку стануть для України стрес-тестом.