Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про демографічну проблему в Україні. За його словами, за останній час в Україні впала народжуваність, а багато соціальних груп виїжджають з країни.

«Народжуваність в Україні за останні 7 років впала на 30%. По деяких областях на 40-50% і більше. Щорічно це призводить до того, що чисто фізично кількість населення в Україні зменшується на 250-300 тисяч, а з урахуванням міграції – на 500-600 тисяч людей», - зазначив Бортник.

За словами експерта, Україна переживає демографічну катастрофу – люди виїжджають, а народжуваність падає. Як зазначив експерт, дана тенденція по статистиці спостерігається вже 7 років.

«Країна стрімко вимирає, скорочується і спрощується в економічному плані. Країна, в якій влада намагається сконцентрувати максимальні повноваження і можливості, виштовхуючи політичні і соціальні групи на узбіччя соціальних процесів», - підкреслив експерт.

Як зазначив політолог, політика влади не сприяє збільшенню населення нашої країни, а, навпаки, призводить до бажання людей виїхати з країни, за словами експерта, через «виштовхування» їх.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував слова Бортника, що Зеленський і його команда вибудовують вертикаль до самого низу – до регіонального рівня.

Раніше для Знай.ua Бортник розповів, як Північний потік-2 вплине на газотранспортну систему України.