Український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лібертаріанець, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Говори про майбутнє» розповів про Конституцію. За його словами, Конституція реально почне діяти, коли матеріальний стан українців покращиться.

«Проблема полягає в тому, щоб базові речі Конституції виконувалися, ми повинні бути забезпеченими людьми. Багато дій Конституції просто не діють в злиденному суспільстві, тому що люди не можуть виконувати свої демократичні обов'язки, адже голоси підкуповують. Люди не можуть скористатися судовою системою, тому що у них немає грошей на адвоката», - зазначив Балашов.

За словами експерта, багатьох речей, які закріплені Конституцією, ми не можемо дотримуватися, тому що не вистачає матеріальної забезпеченості людям.

«Право на роботу – роботи немає і що далі? Право на безкоштовну освіту – хто вас буде безкоштовно навчати або лікувати? Слово «безкоштовно» до нас перенеслося з Радянського Союзу і воно не працює в сучасному суспільстві, тобто багато речей ви повинні просто купувати і у вас повинно бути достатньо грошей», - розповів Балашов.

Як зазначив Балашов, всі президенти за рахунок Конституції завжди намагалися лише, за його словами, зміцнити владу, а конституційні права їх мало цікавлять, тому що, на думку Балашова, головне право в Конституції – право на матеріальну вигоду і гроші.

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Америка почалася в 18 столітті з права на вигоду – у них це було базисом. Вони міркували так: колоністи, які оголосили революцію проти короля і відмовилися платити податки, мають право на вигоду. Якщо ви в суспільстві не маєте право на вигоду, то все інше не працює. Наші президенти ніколи не говорили про вигоду», - підкреслив експерт.

Нагадаємо, Знай.ua публікував слова Балашова: Росія відстала країна, тому там Путін затримався на 20 років.

Раніше на Знай.ua Балашов назвав формулу успішного бізнесу.