Людину, що виходить на пенсію, не цікавлять питання пенсійної реформи, її цікавить сума, яку вона отримає після виходу на пенсію. Про це розповів експерт з соціальної політики та економіки Олег Пендзин журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Мова йде за суму, яку Пенсійний фонд буде видавати у вигляді пенсії. Коли ми говоримо про адміністрування, то, напевно, всі хто має відношення до нарахування пенсій знають такий показник як коефіцієнт заміщення. Коефіцієнт заміщення - це показник, який розрахований зі співвідношення середньої заробітної плати до середньої пенсії», - розповів він.

Пендзин пояснив, що, коли працююча людина виходить на пенсію, цей коефіцієнт показує, на скільки впадуть його доходи. Ще в минулому сторіччі, повідомив він, Міжнародна організація праці на одному зі своїх конгресів визначилася, що коефіцієнт заміщення не може опускатися нижче 40%.

«Тобто співвідношення середньої заробітної платні до середньої пенсії не може бути нижчим ніж 40%, а якщо він нижчий, то це неприйнятно з точки зору захисту праці й забезпечення нормального життя. Україна приєдналася до Міжнародної організації праці та цієї конвенції, але в Україні середня пенсія 3 400 грн., середня заробітна платня 12 500 грн., а коефіцієнт заміщення складає 29%», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що з 1 липня планується підвищити прожитковий мінімум до 2294 гривень.

Також раніше Бізяєв розповідав, що Україна в даній політичній ситуації є інструментом.