Заслужений лікар України, лікар інфекціоніст Ігор Матковський впевнений, що вакцинація на сьогодні є єдиним способом здолати хворобу COVID-19. Він про це розповів журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«На сьогоднішній день вакцини майже від двох десятків захворювань зберігають життя щороку кільком мільйонам людей, а якщо подумати, що від коронавірусу вже померло майже 4 мільйони людей, то після масового щеплення від COVID-19 всього населення земної кулі буде збережено мільйони життів», - підкреслив він.

Матковський розповів, що на сьогодні вакцини від коронавірусу виробляються чотирма способами, є вакцини, зроблені на основі частинок генетичного коду вірусу, які вводяться в організм, і ці частинки генетичного коду вірусу змушують активуватись нашу захисну імунну систему. Є вакцини, які розроблені на базі респіраторного аденовірусу, в якому є генетична інформація коронавірусу.

«Є вакцини з деактивованими вірусами, в яких використовується безпосередньо коронавірус, він є абсолютно безпечний для людини. І є вакцина на основі протеїну, це введення якихось компонентів або антигенів вірусу. При цьому всі вакцини спрямовані на те, щоб включити захисну реакцію організму з напрацювання антитіл проти коронавірусу», - розповів він.

Матковський впевнений, що вакцинуватися потрібно.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Тому що це зменшує кількість нових заражень, впливає на набагато легший перебіг хвороби у вакцинованої людини, якщо вона захворіє і, звичайно, це майже обнуляє можливість смертельних випадків для вакцинованих людей», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, хто отримає субсидію автоматично без переоформлення.

Також раніше Завальнюк розповідала, у якому віці і за якого стажу українці матимуть пенсію.