Журналіст, публіцист Всеволод Непогодін у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, як потрапив у Росію за паспортом вболівальника (FAN ID) і з якими труднощами «русского мира» йому довелося зіткнутися.

Непогодін зізнається, що в першу ніч після приїзду до РФ трохи загуляв, бо зробив сюрприз до дня народження свого брата – приїхав без попередження. На наступний день публіцист вирішив оселитися в готелі, в якому бував раніше, але отримав відмову. Виявилося, що селитися треба було в день перетину кордону, тому що готель відправляє дані гостя на реєстрацію в міграційну службу.

«Мені відмовили, готель порожній... Ось така російська бюрократія. Туристична галузь в кризі, готелі пустують, ціни прийнятні, але ні. Ось така ось бюрократична система!», - каже журналіст.

Після цієї ситуації Непогодіну довелося залишитися у своїх друзів. У такому випадку йому слід було самому відправити інформацію в міграційну службу, але на практиці ніхто нічого не робить, стверджує публіцист.

За його словами, російські правоохоронці можуть попросити реєстрацію людини під час перевірки документів, наприклад, у метро. Але оскільки у Непогодіна був паспорт вболівальника (FAN ID), то в такому випадку документи зазвичай не перевіряють.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Тому що паспорт вболівальника – це документ. Там є твої паспортні дані вже. Якщо у тебе FAN ID, то перевіряти документи не будуть, тому навіщо цю реєстрацію робити», - сказав він.

Також журналіст розповів про свій незвичайний лайфхак, щоб бути «непомітним» для російських правоохоронців. У спортивному магазині Непогодін купив форму збірної Швеції. Якщо до нього хтось звертався, він показував свій FAN ID і починав спілкуватися англійською.

«І все. Відразу лояльно, ліберально. А коли я російською звертався до міліціонерів, стюардів, волонтерів – відразу побутове хамство, «масочку одягніть» плюс ще перевіряють кожен відсік моєї сумки. А коли я так ось під шведа мімікрував – все, гостинність, будь ласка. У мене виникає питання – як там Путін каже, що він захисник росіян, коли у Росії до росіян ставляться гірше, ніж до іноземців? Тобто англомовною людиною в Росії зараз бути комфортніше», - резюмував публіцист.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Непогодін заявив, що росіян перегодували Україною по телебаченню.

Також Знай.uа повідомляв, що Непогодін заявив, що наддержавою Україна стане тоді, коли зміняться самі українці.