Можливе продовження російської агресії є найбільшою небезпекою для України та її безпеки. Про це сказав дипломат Олександр Чалий у програмі експерта з міжнародної та внутрішньої політики Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

«Якщо все буде залишатися так, як залишається, з цим можна працювати в форматі Мінська, Кримської платформи та інших форматах, але там не стріляють, і агресія РФ обмежена», - міркує дипломат. Тому він вважає, що українська влада має покласти всі свої зусилля на те, аби подальшої ескалації не було, і на це є багато причин.

Принагідно Чалий згадує ескалацію у квітні: у разі продовження наступу з боку РФ Україні доведеться впоратися із цим самостійно. Також він зазначає, що розвиток подій за таким сценарієм для України неможливий і що Мінськ-3 буде не кращим за попередні варіанти, а лише гіршим.

«І тоді у мене виникає логічне запитання, якщо це дійсно найбільша загроза українській безпеці, то тоді виходить, що нагнітання конфронтації з РФ - це ризики», - стверджує експерт.

Як дипломат Чалий вбачає тут якісь нестикування. Зокрема, він вважає, що після сигналу Байдена щодо весни потрібно було діяти першими. Також гість програми зазначає, що голосування ЄС дало інше повідомлення, отже, Україна опиняється у спіралі підвищення конфронтації і найбільше від цього програє.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Рано чи пізно конфронтація між Заходом і Росією увійде в повністю регульоване русло і стане конструктивною конфронтацією, градус якої почне знижуватися», - констатує Чалий.

Нагадуємо, Чалий запропонував підписати Україні статус союзників поза НАТО з Польщею і Литвою.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Непогодін заявив, що росіян перегодували Україною по телебаченню.