Український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лібертаріанець, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Говори про майбутнє» розповів, що держава повинна лише вибирати курс розвитку країни. За його словами, дуже погано, що в Україні сектор сільського господарства займає 17% економіки. Також експерт розповів, як протидіяти монополії при зменшенні повноважень держави в країні.

«Вводиться норматив, за яким в одних руках не може зосереджуватися більше 20% ринку. Якщо податковий комітет встановлює, що є більше 20%, то подвійне оподаткування. Держава займає економіку, коли є державне підприємство, куди держава призначає директора, він призначає державних менеджерів, і вони викручують це підприємство в своїх інтересах», - зазначив Балашов.

За словами експерта, держава повинна обирати шлях розвитку країни, а не регулювати конкретні інстанції або підприємства.

«Економічна функція держави, коли держава визначає, чим займатися. Коли президент виходить і каже: «Ми будемо розвивати сільське господарство!» – хто тебе уповноважив? Що ти в цьому розумієш? Чому сільське господарство? Де ти бачив багату сільськогосподарську країну?», - підкреслив Балашов.

На думку Балашова, всі сільськогосподарські країни – країни третього світу. Як зазначив Балашов, в економіці України сільське господарство займає 17%, а, на його думку, це дуже багато.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«У сільськогосподарській місцевості живе 30% населення – це дуже багато. Промисловістю 23% ВВП виробляється, а все інше послуги: міста, будівництва – ось що займає основу, ось це треба розвивати», - розповів Балашов.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Балашова: Забудьте про зміни в уряді.

Раніше Знай.ua поширював заяву Балашова, що Путіну вигідний Лукашенко.