У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» журналіст і публіцист Всеволод Непогодін поділився деталями своєї поїздки в РФ.

Як розповідає журналіст, йому вдалося приїхати в Росію за паспортом вболівальника, FAN ID. Він пояснює, що потрібно лише придбати квиток, роздрукувати FAN ID, а тоді через 72 години після здачі тесту на коронавірус можна їхати.

Тим не менш, Непогодін обурюється через транспорт. Сам він їхав у автобусі, виїхав з Києва о 23:00, а до Москви дібрався о 15:00. «Тобто це 16 годин шляху. Автобус – ти не спиш, це весь час в сидячому положенні, тобі досить незручно. Тому що якихось інших варіантів не було», - коментує він.

Шлях назад в Україну, зазначає публіцист, був значно приємнішим: це було два нічні поїзди. «Москва – Курськ – о 10 вечора сідаєш в Москві, о 8 ранку ти в Курську, за годину переходиш кордон і в 10 ранку я вже в Харкові. І нічний поїзд – їдеш до Одеси. Ось так ось можна», - повідомляє він маршрут.

Непогодін також розповідає про реакцію російських прикордонників на українців: ставлення різниться залежно від причини приїзду. Він зазначає, що до людей з паспортом FAN ID ставлення доволі лояльне, а також вони мають свій реєстр і свої форми. «А у кого якісь трудові або до родичів – там вже, звичайно, більше копаються, чіпляються... Ну в мене, скажімо так, більш лояльна історія була», - пояснює журналіст.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадуємо, Непогодін розповів, навіщо прикидався шведом у Росії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Непогодін порівняв Москву з Душанбе.