Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, в чому полягатиме податкова амністія для українців і як держава буде контролювати всі наші доходи і перерахування.

Завальнюк заявила, що тепер будь-яка офіційно безробітна людина, який має борг за кредит, комуналку, оподаткування в суді не зможе довести, що у неї немає грошей. Вона пояснила, що банки зможуть дати виписку з сумами ваших перерахувань, і не важливо, скільки було переведено –важливий сам факт фінансової операції.

Журналістка також зазначила, що справа навіть не в податковій амністії, і роз'яснила, чому банки пішли на такі заходи.

«Даний закон лише вершина айсберга. В результаті такого контролю держава зрозуміє, хто жив і працював чесно, а хто ховав свої реальні доходи. Тут у мене питання виникає з приводу реальних доходів: якщо ми з вами потримали чесно зароблені в руках пів години, це ще не означає, що витратимо ми ці гроші на авто преміумкласу, як деякі, яким в принципі нові закони не писані. Швидше ми з вами будемо затикати чергову дірку в сімейному бюджеті. Але для фінансової звітності це всього лише лірика. За перерахуванням видно одне – у народу є гроші. Є гроші - плати податки», - розповіла Завальнюк.

Вона зазначила, що, за версією держфінансистів і авторів цього закону, «найхитріші» з нас тепер можуть позбутися тяжкого тягаря, показавши все нажите і сплативши з цього нажитого державі певний відсоток.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Тепер потрібно готівкові кошти більше певної суми віднести в банк і заплатити 5%. Нагадаю, що все це не стосується чиновників, депутатів, а також осіб під санкціями. Оскільки закон не містить механізму розмежування того, що вважається здобутим легально, зі сплатою всіх податків, а що – нелегально, то всі українці, крім чиновників і депутатів, формально підпадають під дію податкової амністії», - говорить Завальнюк.

В результаті, за її словами, нам з вами доведеться показати все, що більше встановленого в законі нормативу, наприклад, готівкові більше 400 тис. грн або ж якщо площа квартир перевищує 120 кв. м. В іншому випадку, каже журналістка, доведеться довго і болісно доводити податковій законність придбання своїх активів.

Нагадаємо, Павловський заявив, що МВФ взагалі виступає проти будь-яких податкових амністій.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Завальнюк розповіла, що комунальні послуги в Україні подешевшають.