Політика - це найбільш концентроване вираження економіки. Такій темі дав свою оцінку політолог Руслан Бізяєв на проєкті «Розвилка» з журналісткою Любов’ю Завальнюк у студії Руслана Бізяєва.

«Сучасний геополітичний розклад дійсно передбачає, що економіка домінує над політикою і з цим вже зіткнулася адміністрація Джо Байдена, яка поставила політику попереду економіки і зараз починають трошки буксувати. Перезавантаження на пострадянському просторі це питання, яке постало не сьогодні, а питання про перезавантаження відносин на пострадянському просторі стало ще з 2010 року, просто до цього не було передумов», - сказав він.

Бізяєв вважає, що ключовим моментом, який стримує перезавантаження є відсутність нових політичних еліт, які могли б зробити переоцінку радянське минуле і зробити переоцінку того, що сталося з 1991 року. І звичайно ж те, упевнений він, що зараз існує маса локальних конфліктів на території пострадянського простору і поки вони не будуть закриті, говорити про перезавантаження буде дуже важко.

«У всіх останніх інтерв'ю Путіна червоною ниткою проходять взаємини з Україною і Білоруссю, зверніть увагу на рішення Росії на вірмено-азербайджанський конфлікт за Карабах. Всі розуміють, що в нинішній ситуації перезавантаження відносин неминуче, але різноплановість бачення ситуації поки що заважає це зробити в публічній сфері, але, наскільки я розумію, це питання рано чи пізно стане і в публічній площині», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що глобальні світові еліти виявилися перед вибором: що робити.

Також раніше Бізяєв розповідав, що зараз ситуація, яка складається навколо Донбасу, дуже специфічна.