Політолог, експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Микола Спірідонов у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» розповів, що зробив Кучма для України. За його словами, попри формування олігархату, Кучма посилив українську економіку.

«Кучма посилив свої повноваження в 1996 році. Можу сказати, що це призвело до певного позитиву, тому що десь з 1999 і 2000 років економіка почала поступово відновлюватися. В середині 90-х ми бачили моменти, коли на ряді бюджетних робіт просто не виплачували зарплату», - зазначив Спірідонов.

За словами експерта, в 90-х в економіці був повний колапс, але після того як Кучма консолідував повноваження і вибудував олігархічну систему з її головними фігурантами, економіка почала стабілізуватися.

«Долар коштував 5 гривень і зарплати у багатьох менеджерів почали сягати до 1000 доларів, що дало можливість українцям жити більш-менш європейським життям. Попри всі звинувачення у справі Гонгадзе і в авторитаризмі, Україна 2004 року, яку Кучма залишив, виглядає явно краще, ніж Україна 1994 року», - підкреслив Спірідонов.

Як зазначив експерт, Кучма дав Україні позитивну динаміку зростання, але, з іншого боку, дав поштовх олігархату. За словами політолога, іншого вибору у Кучми не було.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Ну а що було робити? У всі часи у всіх країнах були люди, яких можна умовно назвати олігархами і, більш того, вони навіть були в Радянському Союзі», - зазначив Спірідонов.

Нагадаємо, Знай.ua публікував слова Спірідонова, що частина українського бізнесу в останні місяці отримала вихід на британські ринки.

Раніше для Знай.ua Бодров розповів, чи буде Зеленський міняти Конституцію.