Економіст, ексрадник президента Росії Андрій Ілларіонов в ефірі програми "On Target" з капітаном Гарі Табах розповів про те, як він в юності прийшов до твердого переконання вивчати економіку і чому завжди вважав правильним перехід до ринкової та вільної економіки.

Він розповів, як ще підлітком, гуляючи з однолітками по покинутій будівлі, знайшов там старий підручник з економіки сталінської епохи. За словами Ілларіонова, він забрав його додому і повністю прочитав, хоча йому було тоді всього 14-15 років.

«Багато з того, що я прочитав, я тоді не зрозумів. Але я зрозумів головне: без економіки немає життя. Якщо ти хочеш розібратися в тому, як влаштоване життя, треба розуміти, як влаштована економіка. І хоча підручник був сталіністський, проте навіть з цього підручника, а головним чином з розмов зі своїм батьком, я зрозумів, що економіка повинна бути ринковою і вільною», - заявив Ілларіонов.

Економіст розповів, що до кінця 10 класу він зрозумів, що не хоче бачити радянську економіку, яка була навколо, і що це одна з проблем, без вирішення якої неможливо перейти до вільної економіки. Ілларіонов зазначив, що саме тому вирушив навчатися на економічний факультет Ленінградського університету з досить чітким розумінням, що він повинен вивчити економіку, зрозуміти, як вона працює.

«Для того, щоб потім робити все можливе, щоб змінити економіку з того убозтва, в якому вона перебувала в Радянському Союзі, на нормальну ринкову. І для мене після розмов з батьком і після регулярного слухання радіостанції «Свобода» та інших радіостанцій було ясно, що потрібна капіталістична економіка», - пояснив Ілларіонов.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За його словами, в університеті він мав зробити вибір – піти на спеціалізацію політекономія соціалізму або політекономія капіталізму. Він зазначив, що перша давала всі можливості, переваги, місця на кафедрах і так далі, це було престижно і грошово. Але Ілларіонов розповів, що все одно не пішов туди і залишився серед дуже невеликої кількості його колег.

«Я пішов на політекономію капіталізму, яка не обіцяла нічого тоді, в 1981 році. Але я точно хотів розуміти економіку капіталізму, тому що хотів робити все в нашій країні, щоб наблизитися до неї», - заявив Ілларіонов.

Як повідомляв Знай.ua, Томенко заявив, що в Україні відсутня економіка.

Раніше Табах заявив, що Байден знищує систему, яку створив Трамп.