Економіст, ексрадник президента Росії Андрій Ілларіонов в ефірі програми "On Target" з капітаном Гарі Табах заявив про високий рівень тоталітаризму в освітній системі США.

Зокрема, він розповів про випадок, коли біженка з Північної Кореї розповіла про співставний рівень тоталітаризму в американських і північнокорейських університетах. За його словами, тоталітаризм виникає відразу, як тільки починає з'являтися заборона на висловлювання точки зору.

«Ця дівчина з Північної Кореї, яка, втікши звідти, зіткнувшись з системою освіти в американських університетах була вражена, що тоталітаризм там гірший, ніж те, з чим вона стикалася в Північній Кореї. Я в Північній Кореї був один раз. Хоч там не вчився, я знаю, наскільки страшною і жахливою ​​є обстановка там», - каже Ілларіонов.

Він зазначив, що не може точно сказати, що мала на увазі ця дівчина. Але навіть якщо є деякі перебільшення для того, щоб привернути увагу, сам факт того, що біженка з Північної Кореї зіставляє рівень свободи там і в американських університетах, на його думку, повинен шокувати всю американську освітню та політичну систему.

Втім, додав Ілларіонов, це вразило тільки частину американського суспільства, наприклад, її стаття була опублікована в американському Fox, були інші люди, які оприлюднили її заяву. Ті, хто це побачив, справді обурилися і, за словами економіста, були шоковані.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

«Але інша публіка сказала, що все нормально, так і будемо продовжувати. Більш того, зараз вживаються додаткові заходи щодо посилення цієї тоталітарної ідеології, яка викладається і якою промиваються мізки в значній частині американських університетів», - заявив Ілларіонов.

Нагадаємо, Ілларіонов розповів, скільки людей загинуло в результаті заворушень в США.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Ялі розповів, навіщо Росії США в Нормандські форматі.