Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про невиконані обіцянки влади, що стосуються надбавок до пенсій, а також пояснила, кому все ж пощастить отримати підвищення до виплат.

Вона нагадала, що в липні в зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму повинні вирости розміри мінімальної та максимальної пенсії. Але, зазначає Завальнюк, наш уряд спочатку голосно проанонсував підвищення пенсії деяким категоріям населення в цей період і лише потім став рахувати гроші в бюджеті, що зовсім нелогічно.

«Спочатку пообіцяли і тільки потім, коли стало зрозуміло, що грошей немає і не буде, перенесли видачу надбавки на жовтень. Бюджет нашої країни зараз в повній печалі. У людей і так нерви на межі, в прямому сенсі кожна копійка на рахунку, а тут таке розчарування», - говорить Завальнюк.

Журналістка також розповіла, кому не дадуть надбавку, а кому все-таки пощастить.

«По факту в липні все-таки виростуть маленькі і найбільші пенсії. Чому цей процес влада скасувати не зможе? З 1 липня в Україні підвищуються розміри прожиткових мінімумів, а це спричинить за собою перерахунок ряду соціальних виплат. Зокрема, мінімальних і максимальних пенсій, тому що їх розмір прив'язаний до прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність», - розповіла Завальнюк.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вона зазначила, що тепер розмір мінімальної пенсії становитиме 1 854, а також, якщо зараз максимальна пенсія в Україні становить 17 690 гривень, то з 1 липня її розмір підвищиться до 18 540 гривень. Але, за словами Завальнюк, зазначений максимальний розмір не поширюється на пенсії, призначені до 1 жовтня 2011 року.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Длігач обґрунтував важливість накопичувальної системи пенсій для України.

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк розповіла податкової амністії для українців.