З 1 липня йде нова хвиля перевірок ФОПів і підприємців. Про це розповіла експерт з економічних питань Юлія Глушко журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Будуть ходити нові перевіряючі з праці і перший раз штраф за одного офіційно не працевлаштованого співробітника складе 60 тисяч гривень, якщо ви не оформили того ж співробітника, то другий раз ви заплатите штраф в розмірі 180 тисяч гривень. Перевірка буде відбуватися двома етапами. На першому етапі вас приходять інформують і розповідають вашим співробітникам, як добре бути офіційно працевлаштованими», - повідомила вона.

Глушко розповіла, що на другому етапі вже приходять і перевіряють, але треба бути обережним, тому що на першому етапі приходять і сканують, роблячи аудит ваших співробітників. При цьому треба пам'ятати, підкреслила вона, що є така стаття в Конституції, згідно з якою ви і ваші співробітники можете нічого не говорити.

«Швидше за все підприємцям і ФОПам потрібно починати обзаводитися особистим адвокатом, тому що схоже все до цього йде. З 10 червня в Україні дозволено не віддавати трудову книжку на підприємство, а вона може знаходитися у вас. У податковій службі будуть скорочуватися відділи, які видавали електронні ключі, тепер ці ключі будуть автоматично подовжуватися. І так само хочу сказати людям, які втратили роботу, що з 23 червня був змінений порядок нарахування грошей з безробіття», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк про податкову амністію, що даний закон лише вершина айсберга.

Також раніше Завальнюк розповідала, що комунальні послуги в Україні подешевшають.