У програмі «On Target» з капітаном Гарі Табах економіст та колишній радник президента Росії з економічної політики Андрій Ілларіонов пояснив, чому погодився працювати з Путіним після кількох відмов.

Гість програми розповідає, що у 2000 році, коли Путін став виконувачем обов’язків президента, він відразу почав шукати радника з економічних питань, але, перебравши 10 кандидатів, так і не знайшов. Тоді, як каже Ілларіонов, Путіну порадили розглянути його кандидатуру.

«Він запросив, ми говорили три години. Після чого мене запросив стати його радником з економічних питань. І я відмовився», - каже експерт. Він пояснює, що це не було йому цікаво, адже він хотів працювати в інституті над своєю науковою програмою. За словами Ілларіонова, у такому разі йому запропонували стати неофіційним радником, на що він все ж таки погодився. Йому довелося їздити країною та відвідувати різні наради.

Експерт пригадує, що Путін, ставши президентом, буквально за місяць запросив його на одну закриту нараду щодо майбутньої економічної політики, де були присутні і керівник адміністрації, і апарату уряду, і майбутні прем’єр, міністри фінансів та економіки. «І в ході цієї розмови, приблизно через годину, він раптом згадав: "Слухайте, я забув представити... Одну людину. Ось, Андрій Миколайович тут сидить, я маю сказати вам, колеги, він буде у мене економічним радником"», - розповідає гість програми.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Тим не менш, сам Ілларіонов на це відповів запереченням: він ні на що подібне не погоджувався. Тоді ж, пригадує економіст, нараду перервала 40-секундна тиша. Тим не менш, як розповідає експерт, навіть після цього інциденту його втретє запросили на посаду радника. «Я порахував, що як в казці, четвертого разу вже не буде. А за цей час я вже переконався в тому, що Путін тоді цілком серйозно мав намір проводити економічні реформи... Я для себе вирішив, раз випадає такий історичний шанс — треба спробувати», - закінчує колишній радник.

Нагадуємо, Ілларіонов розповів, скільки людей загинули в результаті заворушень у США.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Ілларіонов пояснив, чому перехід до ринкової та вільної економіки правильний.