На своєму офіційному сайті Нацкорпус повідомив, що до 114-ї річниці з дня народження Романа Шухевича Національний Корпус провів у Львові меморіальну акцію, у якій було залучено понад тисячу людей.

«Більше тисячі учасників заходу двома колонами прийшли до місця проведення церемонії – будинку на вулиці Довбуша, в якому народився легендарний українець. Представники почесної варти поклали вінок до погруддя головнокомандувача, учасники містерії запалили у чашах вогонь як символ незримої присутності воїнів, які віддали життя за Україну», - сказано на сайті.

Також на сайті зазначено, що у рамках святкування дня народження очільника УПА у Львові відбулось відкриття спортивної зали на честь Романа Шухевича. У публікації сказано, що з дитинства Шухевич активно займався спортом.

«Зазначимо, що головний командир УПА, Провідник ОУН Роман Шухевич є одним з найяскравіших військово-політичних діячів українських визвольних змагань ХХ століття. Створений ним потужний партизанський визвольний рух під час Другої світової війни вів запеклу боротьбу на три фронти. У 2007 році Роман Шухевич посмертно був удостоєний звання Героя України», - підкреслено у повідомлені.

Керівник Західного Терену Національного Корпусу Сергій Бевз зазначив, що Шухевич мав безліч талантів та міг би прожити спокійне життя.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

«Але передусім Роман Шухевич для нас – творець армії нескорених, який, опираючись винятково на сили власного народу, зміг побудувати найпотужнішу повстанську армію», - фрагмент з промови під час акції керівника Західного Терену Національного Корпусу Сергія Бевза.

Нагадаємо, Знай.ua публікував, що Нацкорпус вимагає звіту від ДБР у зв’язку з заявою Зеленського щодо «справи вагнерівців».

Раніше Знай.ua повідомляв, що Білецький і Кривонос запропонували план повернення окупованих територій.