У програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» політолог і блогер Юрій Романенко розповів про суб’єктність оліграхів та бажання розпилити бюджети.

У приклад політолог наводить той же Університет майбутнього, на який виділять 7 мільярдів гривень. «Не потрібен цей університет майбутнього! Доведіть «Могилянку» до кінця. Зробіть так, щоб в КПІ, коли ти заходиш, на першому поверсі не смерділи туалети», - обурюється він.

Як каже Романенко, ці 7 мільярдів краще би було розділити порівно між 7 провідними університетами держави, це би дало більше результатів, аніж один Університет майбутнього. Тим не менш, пояснює він, за всіма гарними словами влади криється бажання розпилити бюджет. Це, підкреслює експерт, банальний спосіб заробити.

Політолог зазначає, що раніше так на бюджеті збагачувалися олігархи, але зараз ситуація потроху міняється. «Сьогодні від бюджетного корита відсувають старих олігархів», - підкреслює він і додає, що їх залякують введенням санкцій. Романенко зазначає, що цими санкціями РНБО створює проблеми також і бізнесу, всі з цим не згодні, але у Верховній раді голосують.

«Олігархи, так а яка у вас суб'єктність? Якщо вас просто як лохів зараз розводять і заганяють в кут, як школярів ставлять на коліна на гречку санкціями РНБО і кажуть: “Так, ось цього, бачили, покарали, значить завтра будеш ти”», - підсумовує гість програми.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадуємо, Романенко сказав, ким у світовій політиці є Україна: суб'єктом чи об'єктом.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Романенко розповів, як росіяни реагують на розслідування Бігуса.