Чи піде Володимир Зеленський на дострокові президентські перевибори, які він поки ще, за даними соціологів, гарантовано виграє? Ситуацію в програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» коментує політолог Руслан Бортник.

«Я думаю, Зеленський не піде на дострокові вибори. Для того, щоб, пішовши у відставку, балотуватися на цей пост знову, потрібно змінювати законодавство, та й психологічно він не така людина. Можливо, його змусить до цього логіка обставин, але поки що таких обставин не видно. Втім, зараз горизонт нашого планування по Україні – максимум до кінця року. Ми не знаємо, що нас чекає восени, з такими тарифами. У Європі вже зараз газ по 400 доларів, і навіть за такою ціною його немає – як, втім, і у нас. Газпром не поспішає продавати російський газ, сподіваючись на зростання ціни або підштовхуючи європейських партнерів швидше запустити «Північний потік-2», - припускає гість програми.

При цьому він вважив за краще з обережністю коментувати політичне майбутнє спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова.

«Думаю, якби зараз були президентські вибори, і Разумков на них пішов, його шанси на перемогу були б тільки трохи менше, ніж у Зеленського. Всі інші кандидати плелися б в кінці», - вважає Руслан Бортник.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів про те, чи варто очікувати зустрічі Зеленського і Путіна.

Також Бортник заявив, що влада намагається переконати українців в непотрібності Донбасу для країни.