Засновник YouControl Сергій Мільман у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» розповів, чи надходили йому погрози через сервіс.

«Це відбувалося в принципі десь, напевно, з першого місяця, як ми стали публічними, тобто десь з 2015 року. Глобально суспільство було на той момент менше готове, ніж зараз. І про це можна було судити за кількістю і частотою погроз, які ми отримували по телефону», - говорить Мільман.

За його словами, раніше вони отримували погрози раз на тиждень, а зараз – раз в квартал.

«Ми можемо сказати, що очевидний прогрес суспільства вже є. І це були різні погрози з серії «Я програв тендер, зараз приїду» або вже дзвонили адвокати – таке відбувається і досі. Коли компанії намагаються вибілювати свою репутацію, вони знаходять можливості для того, щоб приховати судові рішення або деперсоніфікувати свою компанію в судовому реєстрі», - сказав засновник YouControl.

Він зазначив, що рішення з реєстру видаляються вже «давно і успішно». Станом на кінець 2018 року, в реєстрі було приховано 1,5 млн судових рішень, стверджує Мільман.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Факт існування ринку відкритих даних страхує користувачів, суспільство від цієї проблеми. Наприклад, Бігус проводить розслідування в сфері «оборонки», і судові рішення магічним чином зникають. Але вони зникають в судовому реєстрі, і при цьому зберігаються в YouControl. Відповідно, вже неможливо стверджувати, що їх немає», - підкреслив він.

Також Мільман звернув увагу на те, що існує ще кілька подібних сервісів, які зберігають такі дані. Тому просто видалити судове рішення з реєстру недостатньо.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Мільман заявив, що YouControl полегшує роботу медіа та антикорупційних органів.

Також Знай.uа повідомляв, що Кухта пояснив, як успішно провести локалізацію в Україні.