Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, що тепер українці можуть почати отримувати нові, вже треті за рахунком платіжки за газ - за ремонтні роботи в разі виникнення несправностей і неполадок в газовій мережі. Вона пояснила, навіщо владі таке рішення.

Завальнюк каже, що на даний момент складно припустити, якими будуть платіжки за ремонт, але, швидше за все, вони будуть розраховуватися за певною формулою, аналогічно тому, як зараз нараховують за розподіл, залежно від того, який обсяг споживали в минулому році.

Але, зазначає журналістка, не варто забувати, що всі будинки і мережі відрізняються один від одного, тому прив'язатися до конкретних цифр складно навіть експертам. Точно так само, як і порівняти, у якій компанії і в якому регіоні країни дешевше або дорожче, додала вона.

«Тому слід очікувати місцевих монополістів в цій ніші, які будуть досить добре заробляти. Як показує практика, інтереси таких компаній лобіюватимуться на місцевому рівні місцевою владою. І зауважте, всім буде добре, крайніх за прийняття закону шукай в столиці, місцева влада не при справах, а компанії просто виконують свою роботу. За весь цей банкет, звичайно, заплатимо ми», - говорить Завальнюк.

Вона нагадала про скандал, коли «Нафтогаз» заарештував рахунки тепловиків і зазначила, що питання досі не вирішили. Журналістка роз'яснила, що газ необхідний тепловикам для наступного опалювального сезону, а борги у населення великі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Вибити ці борги неможливо, грошей у людей немає. Але тепловикам борг «Нафтогазу» віддавати треба. Місцева влада з місцевого бюджету не потягне такі виплати. Реструктуризувати борги теж державі не вигідно. Приймаючи таке рішення, Кабмін зробив «багатоходовочку»: за наші з вами гроші погасити борги тепловиків в обхід місцевого бюджету», - заявила Завальнюк.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Длігач обґрунтував важливість накопичувальної системи пенсій для України.

Нагадаємо, Бізяєв заявив, що боротьба за керівництво Нафтогазу - лише вершина айсберга.