Чи є майбутнє у криптовалют? Це питання в програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розглядає економіст Віктор Скаршевський.

«Питання про долю криптовалют – спекулятивне. Наприклад, якщо якась відома персона похвалить криптовалюту, вона тут же виросте в ціні. Ілон Маск написав, що біткойн – хороша криптовалюта, і він відразу ж пішов вгору. Потім Маск зауважив, що там щось не так з екологією, і біткойн впав. Але ринку криптовалюти не потрібно майбутнє – у нього вже є сьогодення. Втім, ці валюти бувають дуже різними, і у них різні функції. Не все те, що ми називаємо криптовалютою, засноване на блокчейні. Але попит на цей інструмент є, і як на товар, і для спекуляції. Так що ринок криптовалюти буде існувати», - упевнений економіст.

На його думку, подальше життя цього ринку буде залежати як від висловлювань відомих осіб, так і від політики різних держав.

«Наприклад, Китай зараз заборонив видобувати біткойн, і це, звичайно, позначиться на його вартості. Але це все – спекулятивно і короткостроково. На долю криптовалюти у світовому масштабі такі фактори якщо і можуть вплинути, то незначно і на дуже короткий термін. Поки ми будемо спостерігати тут те, що бачили дотепер: підйоми будуть змінюватися падіннями та навпаки», - вважає Віктор Скаршевський.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів про те, як знизити ціну на газ для українців таким чином, щоб ніхто не постраждав.

Також Скаршевський назвав розмір заборгованості громадян за газ.