Економіст Юрій Атаманюк на ефірі одного з українських телеканалів розповів про проєкт будівництва стіни на кордоні з Росією. За його словами, влада розцінює це як основний план. Також з ним в дискусії брав участь політолог Сергій Биков. Відеофрагмент Атаманюк опублікував у себе в блозі.

«Не треба говорити, що це ще не факт і це ще як план «Б». Який план «Б»? Це внесено до бюджету України: 400 млн гривень фінансування в цьому році і 6,2 млрд в цілому. Якщо воно вкладається в бюджет, це говорить про те, що є повна спадкоємність влади до цієї політики», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, тим, що в бюджеті вже закладена графа витрат на будівництво стіни на кордоні з Російською Федерацією, значить, що, як зазначає Атаманюк, влада це прийняла за основний варіант.

«Ця стіна, що почали будувати за 6,2 млрд, може не пропустити тільки курку», - сказав Атаманюк у відповідь на слова політолога Сергія Бикова про те, що ця стіна побудована з метою не пропустити певні види озброєння РФ в разі нападу.

Биков зазначив, що цей проєкт був закладений ще Яценюком.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«За Яценюка почалося, але якщо Шмигаль це подав на фінансування, то це вже стіна Яценюка-Шмигаля, а не Яценюка», - підкреслив Атаманюк.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Атаманюк потрапив у мовній скандал.

Раніше для Знай.ua Атаманюк розповів, чому з України розмовляють ультиматумами.