Економіст Юрій Атаманюк в ефірі одного з українських телеканалів потрапив у мовний скандал. Депутат партії «Слуга народу» Людмила Марченко зробила економісту зауваження з приводу мови, на якій експерт говорив. Цей відеофрагмент він опублікував у себе в блозі.

«Ще б українською мовою, тоді взагалі було б добре», - відповіла депутат, почувши промову російською мовою від Атаманюка.

«Це не вам вказувати, якою мовою мені розмовляти! Я розмовляю рідною мовою і це право закріплено в Конституції. Ви українською навчіться добре говорити, щоб казати зауваження тим, хто розмовляє російською», - сказав Атаманюк.

Далі експерт сам перейшов на українську мову з метою показати, що він може говорити українською, а російською говорить виходячи з принципів. На думку Атаманюка, Марченко була не компетентна в темі, яку вони обговорювали.

«Ви десь щось почули і поганою українською мовою починаєте говорити, ще зауваження робите! Ви як народний депутат щойно намагалися порушити моє конституційне право думати і говорити російською мовою. Плюнули в черговий раз у половину громадян України, які російськомовні», - заявив Атаманюк.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Ведучий закінчив конфлікт, заявивши, що не праві обидва, тому що говорити будь-якою мовою це право, закріплене Конституцією і акцентувати увагу на один одному з приводу мови – неправильно, виходячи із законів України.

Нагадаємо, для Знай.ua Атаманюк розповів, чому з Україною розмовляють ультиматумами.

Раніше Знай.ua публікував слова Атаманюка, що українці беззахисні перед підйомом тарифів.