У новому випуску програми «Суть подій» з журналісткою Любов'ю Завальнюк політичний експерт-міжнародник Максим Ялі розповів, чому в України стали такі напружені стосунки у співпраці з МВФ.

«В принципі це пісня не нова, у нас тривалий історичний період співпраці з МВФ і далеко не завжди ці відносини були райдужними. Останній раз такі ж складні відносини були при Януковичі, коли так само МВФ висував вимоги, які в принципі вже після цього були реалізовані», - розповів він.

Ялі сказав, що уряд Януковича-Азарова не погоджувався на це, розуміючи до яких наслідків соціальних і для рейтингу це призведе, при цьому знаходили інші джерела фінансування. В принципі, вважає він, що зараз ми знаходимося в тому ж положенні, тому що МВФ вимагає від України не тільки економічних, а й політичних реформ, які серйозно підірвуть владу.

«Тому влада поки намагається обійтися без допомоги МВФ і чергового траншу, про який всі так довго говорять. Не зрозуміло вийшло з крайнім траншем МВФ, який виділявся на боротьбу з пандемією коронавірусу в минулому році, тому МВФ звернувся до уряду з проханням про аудит грошових коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Глушко, що штраф за одного офіційно не працевлаштованого співробітника складе 60 тисяч гривень.

Також раніше Завальнюк розповідала, які нові платіжки за газ можуть отримати українці.