У новому випуску програми «Суть подій» з журналісткою Любов'ю Завальнюк експерт по роботі ЖКГ Олег Попенко розповів, чому електроенергія не подорожчала влітку.

«Подорожчання електроенергії не відбулося, тому що очевидно ще до не кінця сформовані ті принципи, на яких відбуватимуться зміни. Ми повинні зрозуміти, що подорожчання електроенергії торкнеться більшості верств населення України. Держава в особі Міненерго повинна для себе розробити концептуально до кінця реформу подорожчання, але вони явно не готові до того, щоб надати її українцям», - сказав він.

Попенко розповів, що в реформі закладено знижений тариф для соціально незахищених верств населення, тих, хто споживає електроенергію до 100 кВт і це приблизно 40% населення України. Решта групи населення, це ті, хто споживає до 300 кВт і ті, хто споживає понад 300 кВт – для них теж буде різний тариф.

«Це один зі сценаріїв реформи, а ми говоримо про те, що є кілька сценаріїв, а зокрема про те, що буде додана четверта група споживачів за тарифом 1 грн. 68 коп., і у нас вийде чотири тарифи: 1 грн. - 1,20 грн., 1,68 грн., 2,30 грн., і 3,50 грн. Але поки ці варіанти розглядаються ще з нового року, а як це буде реалізовано, ми подивимося», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенко, що вже в українців можуть списати борги за комуналку з банківських карток на пряму.

Також раніше Попенко розповідав, що українці зможуть зробити перерахунок вартості комунальних послуг.