У програмі «Суть подій» із журналісткою Любов’ю Завальнюк політичний експерт Максим Ялі прокоментував стан економіки між спалахами коронавірусу.

Як повідомляє Ялі, вакцинація дала свої результати, кордони відкривають і це загальносвітові тренди. «Глобальний перепочинок почався, економіка після стиснення почала вирівнюватися. Для України зараз насправді сприятливий момент», - зазначає він.

Експерт пояснює, що в такі моменти особливо щастить країнам із сировинними економіками, тобто Україні, адже ціна на сировину зростає. У приклад він наводить пшеницю, кукурудзу, залізо – різко зріс і попит, і ціни, а відтак держава має сприятливу кон’юнктуру.

З іншого боку, зазначає Ялі, Україна робить велику помилку, не запасаючись цими засобами і не перенаправляючи їх на підготовку для ймовірного спалаху епідемії вже цієї осені. Як він каже, замість цього влада буквально проїдає всі прибутки від продажу сировини або ж розплачується ними за кредити.

Принагідно експерт зазначає, що економіка України залежить від боргів на 80% ВВП, натомість ці гроші допомогли би державі розвинутися у всіх сферах. «І, коли з'явиться новий штам вірусу, проти якого не будуть діяти вакцини, світ буде змушений закритися і знову відбудеться схлопування економіки», - підсумовує гість програми.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадуємо, Ялі розповів, чому в України стали такі напружені стосунки у співпраці з МВФ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Попенко розповів, чому електроенергія не подорожчала влітку.