Сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» розповів, чи будуть в майбутньому шлюби на все життя.

«Я вважаю, що в майбутньому, можливо, ми і відійдемо від моногамності. Однозначно шлюб на все життя помре. Це пережиток давнього минулого, коли люди жили до 35-45 років, і в 25, як Пушкін писав, вони вже були людьми похилого віку. Ось цього шлюбу на все життя немає і не буде. Може бути, він буде залишатися у деяких однолюбів, яким важлива стабільність. А так люди обиратимуть собі партнера для проживання певного життєвого досвіду», - каже експерт.

Толкачов зізнався, що розлучився зі своєю дружиною після 11 років шлюбу.

«Ми розлучилися саме з цієї причини – тому що прожито все. Що далі тягнути? Тягнути дохлу коняку, потім перетворитися на двох пенсіонерів, які будуть гарчати один на одного? Не хочу!», - сказав він.

На його думку, казковий ідеал вічного кохання «жили вони довго і щасливо і померли в один день» існує, але це трапляється вкрай рідко.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

«Я припускаю, що людина – все-таки духовна істота, яка приходить проживати якийсь фізичний досвід. Ось ми проживаємо фізичний досвід... Секс реальний, справжній, живий – це теж досвід. Це прекрасна особливість психологічної, емоційної, енергетичної комунікації з іншою людиною. Можливо, ми замінимо це віртуальною реальністю, але там же все штучне. Таким чином можна просто таблетку «наркоти» якоїсь хапнути, зловити екстаз, оргазм, прихід і все. І далі ворушитися не треба – навіщо сексом займатися, навіщо навіть збуджуватися, нічого не треба», - резюмував Толкачов.

Раніше Знай.uа повідомляв, що футуролог розповів, яким буде секс у майбутньому.

Також Знай.uа повідомляв, що Толкачов розповів, скільки має тривати прелюдія.