Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про нещодавні заяви президентів Росії і України, адресовані один одному. За його словами, президенти висловили деякі тези про відносини між країнами.

«Путін в рамках відкритої лінії з Росією приділив частину часу українському питанню і жорстко висловився. Путін розділив український народ і еліти. А у відповіді на питання чому Україна не визнана недружньою державою для Росії, сказав, що українці з нами єдиний дружній народ, який просто потрапив в погані умови», - зазначив Бортник.

Як зазначив експерт, Путін у відповіді на питання, чому він не зустрічається із Зеленським, відповів, що в цьому немає сенсу, тому що, на його думку, Україною керують ззовні. Також, за словами експерта, Путін зазначив, що співпраця України з Заходом, вибудовування військових баз і так далі визнається для Росії загрозою.

«Сам Зеленський сказав, що ми не один народ, хоча колись були їм і маємо спільну історію, а тези про зовнішнє управління – це пропагандистська мантра для внутрішнього споживача в Росії, тому що в реальності всі питання щодо України вирішуються в Україні та Українською державою», - підкреслив Бортник.

На думку політолога, таким чином, виник діалог між Зеленським і Путіним: президент Росії висловлювався на прес-конференції, а Зеленський адресував тези Путіну через нещодавнє інтерв'ю.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Бортник розповів про демографічну проблему в Україні.

Раніше для Знай.ua Бортник розповів про санкції проти російських компаній і громадян: Кремль негативно відреагував.