Чисельність людства продовжує стрімко зростати. Чи можуть законодавчо обмежити народження дітей в усьому світі, як це було зроблено в Китаї?

Це питання в програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» розглядає футуролог Олексій Толкачов.

«Боюся, що людей будуть законодавчо зобов'язувати народити хоча б одну дитину. Ми настільки захоплені своєю свободою, задоволеннями, гедонізмом, що часто відмовляємося від дітонародження. Мені, наприклад, майже сорок років, а дітей у мене немає. Можливо, колись я прийду до розуміння, що хочу стати творцем нової особистості. А європейці складно належать до дітородіння. По-перше, це дорого. По-друге, для цього потрібна певна психологічна зрілість», - каже футуролог.

За його словами, його дуже засмучує ставлення до цього питання в Україні.

«У нас кажуть: хіба можна планувати народження дитини, це ж кіндер-сюрприз. Невже ви на такому примітивному рівні розвитку, що ні про що не замислюєтеся? А потім: ой, щось народилося, а що з ним робити? У нас дуже часто несвідомо ставляться до питання народження дітей. В результаті ніхто їх не виховує, не займається формуванням особистості. Мене, мовляв, ніхто не виховував, а я нормальним виріс. Чувак, та хто тобі сказав, що ти виріс нормальним?», - запитує Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він дав рекомендації щодо того, як займатися сексуальною освітою дитини.

Також Толкачов висловився з приводу використання секс-ляльок.