Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про зміни в соціальній сфері, а також про те, яка ситуація з курсом валют очікує українців в сезон відпусток.

«У липні в Україні буде проведена індексація пенсій ще для 1 млн пенсіонерів, яким пенсія була призначена в 2018˗2020 роках, а також тим, кому пенсії виплачуються в мінімальному розмірі. Для мінімальної виплати пенсії доплата становитиме 85 гривень, а максимальної - 850», - повідомила Завальнюк.

Вона нагадала, що в Україні з 1 липня відбудеться чергове збільшення прожиткового мінімуму, внаслідок чого зростуть виплати за деякими видами допомоги: збільшуються виплати по безробіттю, виплати по вагітності та пологах, виплати самотнім матерям.

За її словами, поки одні чекають надбавки до пенсії, інші відкладають валюту: напередодні сезону відпусток все більше людей дивляться на табло обмінних пунктів в надії вигідно придбати долар. При цьому, зазначає журналістка, за перші два тижні червня гривня зміцнилася до долара на 50 коп – до 27 грн/дол.

«Учасники ринку і експерти очікують, що це не межа: в гривні є потенціал для подальшого зміцнення до кінця літа, а восени і взимку курс долара знову може піднятися. Така поведінка курсу валют не нова для України. Вона повторюється майже щороку: протягом першої половини року долар дешевшає, протягом другої повертає втрачені позиції», - розповіла Завальнюк.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що Длігач обґрунтував важливість накопичувальної системи пенсій для України.

Нагадаємо, Завальнюк розповіла, які нові платіжки за газ можуть отримати українці.