Як виглядає українська економіка в зв'язку з пандемією і локдаунами на тлі світових країн? На це питання спробував відповісти політичний експерт-міжнародник Максим Ялі журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«В економічній сфері збільшується маргіналізація товариств, у багатших країн є гроші, щоб компенсувати своєму бізнесу втрати від локдаунів і вони природно більш конкурентоспроможні. А такі країни, які розвиваються як Україна, втрачають свої конкурентні переваги, тому що вони залежать від ринків», - повідомив він.

Ялі сказав, що закриття світу в період пандемії вдарило по експорту як одного з ключових драйверів економіки і джерел надходження валюти до бюджету України. А це, відповідно, вважає він, тягне заборгованості із виплати пенсій і за рівнем зарплат.

«Але нам допомагав світ і тому наслідки пандемії були згладжені і в цілому Україна продемонструвала 4% падіння росту ВВП, а це більш-менш відповідає країнам Європи. Однак заборгованість наша підвищується, це так само показує нерівність держав, тобто найбільш багаті країни мають кошти і першими закуповують вакцини, забезпечуючи необхідні темпи вакцинації», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Глушко, що податківці перетворюють держслужбу в сімейний бізнес.

Також раніше Завальнюк розповідала, що бюджет нашої країни зараз в повній печалі.