Депутат Антон Поляков у своєму блозі «Правки Полякова» розповів про законопроєкт, запропонований депутатами Верховної Ради, яким хочуть змінити Кримінальний кодекс в частині повноважень президента.

Він зазначив, що повноваження для президента передбачаються дуже широкі, хоча поки що мова йде про лише Донбас, і нібито це тимчасовий вимушений захід.

За його словами, ініціатори законопроєкту хочуть надати главі держави повноваження контролювати, кого судити, кого обміняти з військовополонених, а кого залишити.

«Тепер президент буде вирішувати, хто ухиляється від кримінальної відповідальності за злочин, хто зрадник, а хто – патріот. Кого посадити і на скільки. Особливо тяжкі злочини на неконтрольованих територіях пропонують зробити такими, які не мають терміну давності», - говорить Поляков.

Депутат зазначив, що рішення президента будуть поширюватися не тільки на громадян України, але також і на громадян інших країн, або осіб без громадянства, які скоювали злочини на непідконтрольних територіях.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Поляков вважає такі повноваження неконституційними і вважає, що цей законопроєкт не повинен бути прийнятий.

«Я буду голосувати проти законопроєкту, тому що вважаю це порушенням прав, як людей, так і Конституції», - заявив Поляков.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Друзенко пояснив, чому медики, які працювали під вогнем, не отримували статус УБС.

Нагадаємо, Клименко розповів, який міф повинен бути покладений в основу нової української Конституції.