Український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Говори про майбутнє» розповів про криптовалюти. За його словами, старші фінансисти не розуміють біткоїн. На його думку, біткоїн завжди зростає, коли починається криза.

«У біткоїнів дуже швидкі підйоми і дуже швидке падіння – його волатильність дуже висока. Старим фінансистам це взагалі не зрозуміло. Воно рухається за тими ж правилами, що і фондовий ринок, але фондовий ринок розтягнутий на тридцятиріччя і ці коливання відбуваються рік, а у біткоїнів все може змінитися за один день», - зазначив Балашов.

За словами експерта, біткоїн дуже спонтанна грошова одиниця, чий курс може коливатися і змінюватися за один день, тому багато кому не зрозуміла тема вкладення грошей в криптовалюти.

«Якщо поспостерігати за цією валютою, то ми бачимо таку тенденцію, що вона з'явилася, коли не вистачало грошей. Криза сталася – не вистачає грошей на ринку, і з'являються сурогатні гроші – замінники грошей. З'являється біткоїн, яким починають користуватися. Коли гроші нормально починають функціонувати, то тоді біткоїн починає падати», - розповів Балашов.

Як зазначив експерт, біткоїн зростає в ціні, коли в світі стає менше грошей через кризу. На думку Балашова, молоді люди швидко підхопили цю тему і почали заробляти гроші на скачках криптовалюти, але, за словами експерта, сильно збагатилися на біткоїнах тільки кілька відсотків.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, на Знай.ua Балашов заявив, що Путін вичерпав себе.

Раніше Знай.ua публікував заяву Балашова, що Зеленський краще Путіна, тому що він молодший.