У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» політичний експерт Тетяна Лупова, пояснила, як Кабінет міністрів можуть розпустити у повному його складі.

У цьому контексті гостя програми в принципі ставить питання про необхідність владі якогось юридичного обґрунтування для своїх рішень. Вона нагадує, що попередню Верховну Раду розпустити просто через бажання її розпустити. «Нічого не завадить відправити точно так само Кабмін», - переконана Лупова. Водночас вона попереджає, що вслід за Кабінетом міністрів піде і Верховна Рада, якщо відмовиться голосувати.

Також експерт вважає, що вже йдуть пошуки нової людини на посаду прем’єр-міністра. «Наскільки я розумію, наш президент хоче бачити там... Йдеться про те, що, можливо, новим прем'єром буде Любченко», - каже Лупова про першого віцепрем’єра, міністра економіки та ексглаву Державної податкової служби.

Вона також зазначає, що Офіс Президента, зокрема певні його сили намагаються схилити Зеленського до перевиборів. Експерт стверджує, що з юридичної точки зору це неможливо, адже немає жодних підстав для відставки президента і його переобрання.

Тим не менш, вона цілком припускає, що Зеленського можуть вмовити і президентські вибори відбудуться, єдине питання – якими будуть їхні результати. «Якщо він погодиться, чи не зроблять в останній момент рокірування без його участі, без його згоди. І чи не поставлять туди більш зручну кандидатуру, скажімо, для Офісу президента», - міркує вона.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадуємо, Лупова розповіла, хто міг би очолити "Слугу народу".

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига розповів про нульову декларацію на прикладі відомої казки.