Капітан 1-го рангу ВМС США у відставці Гарі Табах у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» розповів, як зменшилася підтримка України з боку США. За його словами, Байден прогинається під Путіна, тому фінансова допомога стає все слабшою.

«При Трампі вам було видано 450 млн доларів, потім вони урізали. Прийшов Байден (він каже, що з Путіним буде дуже жорстким), він поговорив з Путіним телефоном і вам урізали і це дійшло до 250 млн, які дозволив Конгрес. З цих 250 млн Байден забрав ще 150 млн. Вони будуть вам морочити голову: політики, політологи і експерти розповідатимуть, що ці гроші все одно йдуть, але вони йдуть через Держдеп на реформи», - зазначив Табах.

На думку Табаха, Байден в порівнянні з Трампом менше допомагає Україні. Як зазначив Табах, політологи і політики, які підтримують Байдена, виправдовують зменшення фінансування України на потреби армії тим, що ці гроші йдуть, але тільки під іншим призначенням.

«Ці 100 млн будуть дані, якщо Україна буде боротися з корупцією або 150 млн (я зараз точно ці цифри не знаю). Україна залишилася фактично без військової допомоги, без летального зброї. І це все після зустрічей: приїзду Блінкена і Нуланд. Щоразу, як якийсь дзвінок або зустріч, Україні роблять обрізання. Це подарунки Путіну», - підкреслив Табах.

За словами гостя програми, Байден послаблює позиції перед Путіним і тому Україна отримує все меншу підтримку, незважаючи на візити різних персон, які представляють Америку, в Україну.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Табах заявив, що Україна рано чи пізно вступить в НАТО.

Також на Знай.ua Ілларіонов пояснив, чому після декількох відмов погодився стати радником Путіна.