Директор Національного інституту стратегічних досліджень, ексзаступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» запропонував стратегію розвитку військової і оборонної спроможностей України. За його словами, повинні вестись дискусії фахівців з цього приводу.

«Основна стратегія нашої національної безпеки говорить, що головне завдання для Збройних сил – досягти такого рівня оборонних спроможностей, щоб ми могли завдати неприйнятних для противника втрат на землі, в повітрі, на морі і у кіберпросторі», - зазначив Литвиненко.

На думку експерта, якщо в України з’являться достатні кошти, то треба розвивати те озброєння, що вже наявне, тому що оперативність та більша ефективність вже розробленого озброєння зміцнить оборонний та військовий потенціали.

«У нас є кілька проєктів, які доведені, і їх треба розвивати. Ми не Радянський Союз, ми не можемо дозволити собі всю лінійку. Мають сідати суто військові фахівці і казати – «Нам потрібна зброя, яка забезпечить ураження з точністю у 5 м на відстані 120 км, яка буде коштувати стільки стільки-то…», - підкреслив Литвиненко.

За словами експерта, українські військові фахівці повинні вести серйозні професійні дискусії щодо озброєння для розроблення курсу розвитку оборонної та військової спроможностей.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лутковська розповіла про крах державності в Україні.

Також Знай.ua публікував слова Романенка, що чим би не закінчилася історія з есмінцем, крайньою все одно виявиться Україна.