Сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, як побудувати щасливу сім'ю.

«Нас з дитинства, зі школи не вчать будувати стосунки. Нас не навчили бачити в сусідній людині друга, партнера... Звертатися за допомогою не навчили. І ось ця проблема, що нас не навчили бути людьми, взаємодіяти з іншими людьми – це колосальна проблема, яка потім тягнеться далі й далі», - каже експерт.

За його словами, дуже мало людей бачать гарний приклад сімейного життя у власних батьків.

«В основному дійсно поганий. Це якісь скандали, це іноді навіть рукоприкладство. Дитина сприймає ці проблеми начебто вона винна в них, начебто вона яблуко розбрату. Тобто у нас немає прикладів для наслідування», - сказав Толкачов.

Він зазначає, що сучасний кінематограф часто спотворює модель сім'ї, а потім люди думають, що спілкуватися так один з одним (наприклад, говорити дружині «замовкни») в реальному житті цілком нормально.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«Третій дуже важливий момент – нас не навчили бути спочатку щасливими з самими собою. Я вважаю, що у стосунки, тим більше в сімейні, треба вступати тільки тоді, коли людина щаслива сама. Їй не нудно наодинці з собою, у неї гармонія в душі – ось тоді вона може побудувати здорове партнерство і сім'ю з іншою людиною. Тому що це будуть стосунки, в яких основний мотив – поділитися власним щастям», - резюмував філософ.

Як повідомляв Знай.uа, Толкачов розповів, до чого призведуть у майбутньому іграшки для дорослих.

Також Знай.uа писав, що Толкачов розповів, скільки має тривати прелюдія.